Föredrag och studiecirkel

Vill du lära dig något nytt? Var med i en studiecirkel eller kom och lyssna på en av våra öppna föreläsningar!

6 september, 20 september, 4 oktober och 18 oktober
Suomalainen lukukerho - Läsecirkel på finska

Suomalainen lukukerho klo. 10.00–12.00 joka toinen torstai, parillinen viikko Enköpingin kirjastossa. Kiinnostuneita pyydetään ilmoittautumaan kirjastossa tai soittamaan puh 072-236 59 70 Markku

Klockan 10.00–12.00 på Enköpings bibliotek, Ågatan 29.
Återkommer samma tid varannan torsdag, jämna veckor. Föranmälan till Markku 072-236 59 70.

4 september och 2 oktober
Läsecirkel

Tycker du om att läsa? Vi samtalar under lättsamma former om boken vi läst. Klockan 14.00 på biblioteket, Ågatan 29. Föranmälan: biblioteket@enkoping.se eller 0171-62 55 10.

18 september
Gerda ett kvinnoöde från förra sekelskiftet

Göran Källgården berättar och visar bilder om en stark men hårt drabbad kvinna som levde kring förra sekelskiftet. Historien som har en viss lokal anknytning är ett resultat av Görans släkt- och hembygdsforskning. Klockan 19.00 på biblioteket, Ågatan 29. Ett samarbete med Enecopia släktforskarförening.

24 september och 29 oktober
Läsecirkel i Fjärdhundra

Tycker du om att läsa? Vi samtalar under lättsamma former om boken vi läst. Klockan 19.00 på Fjärdhundra bibliotek, Skolvägen 7. Föranmälan: fjardhundrabiblioteket@enkoping.se eller 0171-62 68 30.

25 september
Guatemala – att följa en människorättsförsvarare

Andrea Bodekull som arbetar för Amnesty International tillbringade ett år som fredsobservatör i Guatemala. Situationen för dem som jobbar för mänskliga rättigheter i landet är mycket svår. De utsätts för hot och trakasserier till och med mord. Andrea berättar och visar bilder om sitt uppdrag och situationen i landet. Klockan 19.00 på biblioteket, Ågatan 29. Ett samarbete med Amnesty grupp 215.

5 oktober
Stipendieutdelning
Utdelning av Enköpings kommuns kulturstipendium. Klockan 19.15 på Tingshuset, Tullgatan 18.


7 oktober
Författarbesök: Andreas Jakobsson

I flera år har dumpstraren Andreas Jakobsson och hans familj levt nästan helt gratis, av ”saker som pappa hittat på natten”. Middagarna och råvarorna är lyxigare än någonsin. Köket är fyllt med frukt och grönt av alla sorter, kaffe, Anthon Berg-marsipan, öl, mozzarella, Pringles-chips… Ju mer Andreas har släpat hem desto större har hans nyfikenhet blivit. Vad är det som gör att så otroligt mycket mat slängs – hos bonden, i butikerna och av oss konsumenter? Andreas har rest runt Svinnlandet Sverige – och fått skrämmande svar. Klockan 14.00 på biblioteket, Ågatan 29. Arrangemanget är en del av Höstglöd samt Litteraturkarusellen.

8-14 oktober
eMedborgarvecka – Tema Digital Delaktighet

11 oktober är det Digital Festival.


11 oktober
E-sport för föräldrar

Sverok och Female Legends kommer till biblioteket och föreläser om e-sport för föräldrar. Tanken ge nya perspektiv på varför föräldrar har ett ansvar att engagera sig i sitt barns spelande. Föreläsningen ger också bra och konstruktiva tips på hur glappet mellan förälder och spelande barn kan minskas. Klockan 19.00 på biblioteket, Ågatan 29.


15 oktober
Författarbesök: Eva Swedenmark

Författaren och journalisten Eva Swedenmark har skrivit ett trettiotal böcker. Nu är hon aktuell med böckerna Det hemliga rummet och Bortom all genans, som ingår i serien om de fyras gäng . Den handlar framför allt om att våga och att kunna leva det liv man vill även efter 60. Klockan 19.00–20.00 på Fjärdhundra bibliotek, Skolvägen 7.

16 oktober
Öppen bokcirkel kring Kallocain av Karin Boye

Kallocain är en framtidsvision över ett polisstyrt och militariserat övervakningssamhälle. En dystopi men samtidigt en tro på människans förmåga att skapa en annan, levande värld. Kom och prata om boken tillsammans med andra läsare. Vi lottar ut tygkassar framtagna speciellt för Länet läser - vår största bokcirkel. Klockan 19.00 på biblioteket, Ågatan 29.


23 oktober
Karin Boyes Kallocain

Föreläsning med Marta Ronne, litteraturvetare och kritiker i dagspress. Biblioteket bjuder på fika. Det finns även utrymme för frågor till Marta och diskussion. Ett samarbete med Folkuniversitetet. Klockan 19.00 på biblioteket, Ågatan 29.

 

Läsecirklar på biblioteken.

Författarbesök av Eva Swedenmark på Fjärdhundra bibliotek.

Turist information

Enköpings
turistinformation

Besök: Rådhusgatan 3, Enköping
E-post:
turism@enkoping.se
Telefon: 0171-62 50 40

Facebook
Upplev Enköping på Instagram

När du besöker denna webbplats sparas viss information om ditt besök.