Sommarens utställning i konstfönster Joar

Publicerad

Under sommaren pågår Maria Luostarinens utställning Pilgrim i Konstfönster Joar. En installation som uppmanar besökaren att ta en poetisk promenad i Enköping.

Utställningen interagerar med betraktaren och för en dialog med Enköpings historia. Installationen utvidgas till en poetisk promenad ut i staden – förbi parker, kyrkor, urberg, kloster, himlavalv, portaler och ruiner. Promenaden är en pilgrimsvandring i miniatyr. Låt en fågel visa vägen, vandra enskilt i tystnad eller med en vän.

– Den pågående pandemin har fört oss närmare de eviga frågorna i livet. Under året som passerat har jag som konstnär upplevt att samtidigt som mitt yttre område minskat, har mina inre rum expanderat och blivit tydligare. I Konstfönster Joar visar jag en installation utifrån dessa upplevelser, säger Maria Luostarinen.

Utställningen pågår nu och visas till och med 25 augusti. Du hittar utställningen på Ågatan 29. 

Följ med på poetisk vandring

Lördag 21 augusti klockan 11.00 finns möjligheten att följa med på en poetisk pilgrimsvandring i miniatyr med konstnär Maria Luostarinen och diakon Eva Ågren. Fika ingår. Kläder efter väder. Promenad och fika är kostnadsfritt. Samling vid Konstfönster Joar, Ågatan 29. Föranmälan via e-post eller digitalt.

Epost: kultur@enkoping.se 

Anmäl dig till poetisk pilgrimsvandring

Konstnären

Konstnär Maria Luostarinen är utbildad på Konstfack. Hon bor och arbetar i Stockholm. Luostarinen arbetar ofta med papper, platsspecifika installationer, poetiska assemblage och läsningar.

Se en film om utställningen

Nedan kan du se en film där konstnär Maria Luostarinen berättar om utställningen Pilgrim.

Bild på en duva vid ruinen vid Skolparken.