Gör karriär hos oss

Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället, samtidigt som du får chansen att utveckla ditt allra bästa jag.

Foto: Thomas Henrikson

Välkommen till Enköping! Här får du och alla andra medarbetare inom kommunen möjligheter till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som bor och lever i Enköping. Kommunen är tillräckligt stor för att ha resurser, men tillräckligt liten för att du ska få överblick och se resultat.

I Enköpings kommun satsar vi på våra talanger och främjar ett gott ledarskap. Du kan till exempel gå vårt aspirantprogram för att bli chef inom någon av våra verksamheter. Är du lärare finns möjlighet att göra karriär som förstelärare. Om du redan är chef har vi särskilda utbildningar som hjälper dig att utveckla ditt ledarskap.

Som områdets största arbetsgivare är det vi inom Enköpings kommun som tillsammans ansvarar för servicen till en växande befolkning i alla åldrar. Har du idéer finns det utrymme för dig att förverkliga dem tillsammans med dina kollegor.

I Enköping behöver du inte heller välja mellan att göra karriär och leva ett bra liv. Här är det tryggt och nära till allt. Här kan du ha ett aktivt liv vare sig du gillar storstad och kultur eller natur och rekreation. Du har nära till gräs under fötterna samtidigt som du befinner dig i en av Sveriges mest expansiva regioner.

Balans i livet

Här är avstånden korta mellan människor och till det som är viktigt i livet; vardagsliv, familj, vänner, upplevelser. Det gör att dygnets timmar kan utnyttjas till livets väsentligheter. Alla söker balans i tillvaron. Den finns i Enköping.

Balans i livet kan betyda mycket. Hur kan vi kombinera arbete med privatliv – utan att det kostar för mycket energi, kraft och frustration i vardagen? Att förbättra den möjligheten tjänar både du som arbetsgivare och du som anställd på! Oavsett om du är kvinna eller man strävar vi efter en bra vardagsbalans mellan arbete och fritid.

Närheten i de mindre geografiska avstånden i Enköping gör tillvaron enklare. Närheten gör det lättare att hitta balans mellan fritid och arbete.

Balans i livet kan vara

  • när jag kan hantera de krav som ställs på mig.
  • när mängden energi räcker till både arbete och fritid.
  • när jag känner mig nöjd med det jag valt att göra.
  • att känna att läget är under kontroll.
  • när arbetsbekymmer inte spiller över hemma – eller tvärtom.
  • att få fullfölja tankar, idéer och arbetsmoment hemma och på jobbet i lugn och ro.