Stödjande uppdrag

Foto: Scandinavian photo

Är intresserad av att utveckla relationer, kanske lära dig något nytt och samtidigt växa som människa? Då har vi uppdragen för dig. Vi har alltid behov av fler engagerade människor, både för korta och långa uppdrag. Du kan göra skillnad.

Bli stödfamilj

Stödfamilj är en person eller familj som tar emot ett barn i sitt eget hem, till exempel en eller två helger i månaden. Stödfamiljen kan vara en ensamstående person, ett par eller en familj som redan har barn. Uppdraget är ideellt men med en liten ersättning. Stödfamilj syftar till att ge miljöombyte för den funktionsnedsatte samt att avlasta föräldrar eller andra vårdnadshavare. Familjen har ett intresse av att skapa en relation som varar under en längre tid. Utbildning eller yrkeskompetens är inte ett krav.

Bli kontakt­person

En kontakt­person är en person som man hittar på olika fritids­aktiviteter tillsammans med. Kontaktpersonen kan vara en hjälp i sociala kontakter eller vara en vän och ett stöd vid till exempel biobesök, fika eller shopping med mera. Uppdragen omfattas vanligtvis av två till fyra tillfällen per månad. Ett tillfälle räknas som två till fyra timmar. Fyra gånger per år kommer du att lämna in en kontakt­person­rapport för att vi ska kunna dokumentera och göra uppföljningar av kundens insats.