Sveriges närmaste jobb

Enköping växer i rasande fart och nya företag väljer att etablera sig här. Det skapar många nya jobbtillfällen och ger dig möjlighet till ett bredare utbud.

Foto: Thomas Henrikson

Utöver Enköpings kommun som arbetsgivare finns det runt 4500 aktiva företag där Lasarettet i Enköping och Ledningsregementet är stora arbetsgivare. Vill du göra ett karriärbyte finns det många företag du kan välja mellan. Vi har också vuxenutbilning för dig som vill utveckla dig och byta karriär.

Fler företag skapar fler arbetstillfällen

Fler företag väljer att etablera sig i Enköping och befintliga företag växer och expanderar. Under 2017 hade kommunen hela 293 nystartade företag.

Under 2019 har bland annat möbeljätten Mio och lågprisvaruhuset Dollarstore etabelerat sig i Enköping, vilket skapat jobbtillfällen för de som bor i och utanför Enköping.

Sveriges närmaste stad

Vår kända slogan "Enköping - Sveriges närmaste stad - kom till på sextiotalet. Den bygger på Enköpings geografiskanärhet till 38 städer inom 12 mils radie. I dag står den för så mycket mer än avstånd i tid och kilometer. Den står för närheten mellan människorna som bor, lever och verkar i vår kommun. Relationer och gemenskap är saker som värderas högt. Det får du om du väljer Enköpings kommun.