Sam­arbets­partners

Foto: Emma Davidsson

Trädgårds­dagens samarbets­partners

Här kommer våra samarbetspartners presenteras.

Happy Foodtruck

Happy Foodtruck, tidigare Helena's foodtruck, erbjuder fräsch street food. Happy Foodtruck bokas både på lunch- och kvällstid, främst i Enköping men även i kransorterna och närliggande städer. Vi bokning kan menyn anpassas efter just ditt event. Alltifrån mindre, familjära bostadsområden till stora arbetsplatser. Livemusik har blivit ett naturligt inslag på senaste tiden.

Läs mer på Happy Foodtrucks webbplats

Pepparrotsstadens Trädgård & Hantverk

Pepparrotsstadens Trädgård & Hantverk är en liten trädgård- och hantverksbutik som drivs av Lena Månsson och Elisabet Lind. Där kan du hitta lokalt producerat hantverk, trädgårdsrelaterade produkter av hög kvalitet och garn av naturmaterial. Butiken är inrymt i ett litet gult trähus i stadens äldsta kvarter.

Läs mer om butiken på Pepperrotsstaden webbplats

Ni gör det möjligt

Foto: Emma Davidsson

Fjärdhundraland

I Fjärdhundraland samlar vi bra upplevelser i en levande landsbygd med historia, naturupplevelser och spirande småföretagande: kaféer, boende, gårdsbutiker och mycket mer! Besöksområdet Fjärdhundraland utvecklas av Fjärdhundraland ekonomisk förening, som samlar företag, föreningar och privatpersoner som vill utvecklas tillsammans, för att ge besökarna en bättre upplevelse. Fjärdhundraland fick Stora Turismpriset 2019.

Läs mer på Fjärdhundralands webbplats

Under Trädgårdsdagen kommer Fjärdhundralands mathantverkare tillsammans med våra samarbetspartners i Bondens Mat i Uppland, Smaka på Västmanland och REKO-ringarna i Enköping och Uppsala att bjuda in till en lokal matmarknad. På vår marknad hittar du god och schysst mat att köpa med hem!

Hälsans stad i Dr. Westerlunds anda

Den ekonomiska föreningen ”Hälsans stad i Dr. Westerlunds anda” har till syfte att samla människor och företag som med gemensamma krafter samverkar kring fältet hälsofrämjande insatser, vilka bidrar till ökat välbefinnande hos dem som bor och verkar i, samt besöker Enköpings Kommun.

I egenskap av ekonomisk förening är ändamålet även att främja medlemmarnas expansiva och ekonomiska intressen genom denna samverkan. Detta kan ske genom att driva gemensamma projekt, evenemang och ha gemensam marknadsföring.

Läs mer på föreningen Hälsans stad i Dr. Westerlunds andas webbplats

Den kände och omtalade doktor Westerlund i Enköping involverade hela staden i sitt arbete i mänsklighetens tjänst. Han hade en unik förmåga att se och möta individen med stort hjärta och engagemang. Han såg människan som en helhet och i sitt sammanhang med det goda och friska i fokus. Det är denna anda som är vårt fält.

Enköping-Håbo Trädgårdssällskap

Alla trädgårdsintresserade är välkomna i vår trädgårdsförening. Avsikten med föreningen är att erbjuda en arena där trädgårdsintresserade kan mötas för att inspireras och lära av varandra. Vi försöker erbjuda något för alla intressen: blommor, buskar, träd, köksväxter, frukt och bär eller trädgård i största allmänhet.

Läs mer på Enköping-Håbo Trädgårdssällskaps webbplats