Foto: Mostphotos

Upplev och besök Enköping

Ta en promenad i Enköpings vackra parker eller njut av bad och båtliv i Mälaren. I Enköping hittar du mysiga restauranger och kaféer, småbutiker, närproducerad mat, fina naturreservat och mycket mer.

Foto: Elisabet Lind

Enköpings parker

Välkommen till Enköpings parker! Vi är mycket stolta över vår gröna stad där människor kan mötas. Här kan du botanisera i vackra parkmiljöer, alla med olika karaktär. Vi fortsätter att utveckla Enköpings parker och att skapa fler spännande platser. Vi hoppas att du hittar din egen favoritplats!

Du kan boka in parkguidningar själv eller i större grupper. Maxantal är 25 personer per guidning. Förboka din parkguidning hos turistinformationen.

Foto: Thomas Henrikson

Besöka och göra i Enköping

Utöver Enköpings vackra parker finns det ett brett utbud av aktiviteter, sevärdheter och platser att ta del av och besöka. Ta dig ut på landet och besök en 4H-gård eler shoppa i en mysig trädgårdsbutik.

Vi har också valt ut några av Enköpings guldkorn. Har du till exempel hund hittar du passande aktiviteter eller sevärdheter där hundar är välkomna under Enköping tipsar. Vi tipsar också om aktiviteter för barn och unga, park- och trädgårdsintresserade och för dig som är intresserad av närproducerat.