Enköpings parker

Välkommen till Enköpings parker! Vi är stolta över vår gröna stad där människor kan mötas.

Det finns cirka 20 parker i centrala Enköping - alla med olika karaktär. Vi hoppas att du hittar din egen favoritplats!

Enköpings parker erbjuder flera hundra varianter av perenner, lökar och prydnadsgräs. Vi använder dem generöst i stora planteringsytor. Tillsammans med träd och buskar ger de dig upplevelser av färger, former och förändring.

Du kan vandra från den ena parken till den andra. En del är små fickparker, andra är större parker för lek och picknick. Kronan på verket är Drömparken med över 200 olika perenna växter. Även i rondeller och på gator och torg använder vi högvuxna och frodiga växter. Det gör att hela stan känns inbäddad i grönska.

Du hittar alla parker under sidan Kultur och sevärdheter.

När ska jag åka till Enköping?

Alla årstider har sin charm! Om våren blommar magnolia och bergskörsbär med underbara färgnyanser i vitt och rosa. Samtidigt pågår floret av tulpaner, narcisser och andra lökväxter. Under juli, augusti och september är tiden inne för alla högvuxna prunkande perenner att ta över föreställningen. Blomning i regnbågens alla färger avlöser varandra under hela perioden. På hösten sprakar det av färger bland buskar och träd. Om vintern står vinterståndare från vissnade perenner och gräs kvar i planteringarna och kalla dagar glittrar rimfrosten som diamanter.

Swedish Society of Public Parks and Gardens

Enköpings kommun är medlem av det nationella nätverket Swedish Society of Public Parks and Gardens. Nätverket verkar för att vårda, värna och utveckla det gröna kulturarvet samt främja Sveriges parker och trädgårdar som besöksdestinationer.

swedishgardens.se

Drömparken

Drömparken