Guidning för grupper

Vi tar emot bokningar för grupper året om. Det går att boka guidning både för grupper på utflykt/resa och för studiebesök.

Vi anpassar guidningen till gruppen. Det går att välja på en eller två timmars parkvandring eller en tur med parktåget.

Parkguidning till fots

Med anledning av covid-19 anpassar vi verksamheten med nödvändiga åtgärder och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer samt regeringsbeslut. Det innebär att maxantalet på personer som kan delta på guidade vandringar är 25 personer.

Kontakta Turistinformationen för mer information och bokning.

Så går det till

Du leds genom flera parker av en av våra duktiga parkguider. Start och avslutningsplats anpassar vi efter ditt önskemål. Om inget särskilt önskemål finns så rekommenderar vi start vid Turistinformationen, där det finns toaletter och en liten souvenirshop. Avslutning kan ske i Drömparken, som är den mest kända och spektakulära parken.

Välj mellan en eller två timmars guidning. På den kortare guidningen promenerar du en knapp kilometer genom fem parker. Guiden berättar om parkernas olika karaktär, om bakgrund och syfte med de olika parkerna. Du får berättat för dig om växterna och om skötsel och underhåll. Den korta guidningen passar bra om gruppen är allmänt intresserad.

Den längre parkguidningen är en promenad på cirka två kilometer. Då du hinner uppleva tio parker. Du får veta mycket om de olika växterna, om anläggning och om skötsel och underhåll. Guidningen kan anpassas efter ditt önskemål och kan inriktas på till exempel perenner, magnolia, träd eller anläggning. Guidningen leds av en trädgårdskunnig guide med stor erfarenhet av arbetet i Enköpings parker. Den längre guidningen passar grupper som har stort intresse av trädgård som exempelvis trädgårdsföreningar, företag och arbetsplatser i trädgårdsbranschen eller trädgårdsutbildningar.

I guidningen ingår material bestående av en broschyr om Enköpings parker, en karta över stan med parkernas läge och ett häfte med växtförteckningar och planer.

Båda rundorna är tillgänglighetsanpassade och du kommer fram med rullstol och permobil. Vi använder högtalare om gruppen är större än tio personer. De flesta gathörn och passager är markerade med taktila plattor för att underlätta för personer med synnedsättning.

Parktåget

Ett nytt el-drivet parktåg är på väg till Enköping. När tåget är på plats kommer sidan uppdateras med information med hur du kan boka tider.

Med anledning av covid-19 anpassar vi verksamheten med nödvändiga åtgärder och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer samt regeringsbeslut. Det innebär att maxantalet på personer som kan delta på guidade vandringar är 25 personer.

Våra guider

Alla våra parkguider har trädgårdsutbildning och lång erfarenhet av arbetet i Enköpings parker. De är alla experter på Enköpings parker och i synnerhet hur vi jobbar med perenner. Vissa av guiderna har specialområden som till exempel perenner, design eller träd.

Guidning till fots

Rosen ’Astrid Lindgren’

Parktåget

Kaplanen

Guidning till fots