Parkguidningar

Vi erbjuder flera olika parkguidningar för allmänheten. Vi startar upp guidningarna i maj och fortsätter sedan hela sommaren till och med mitten av september.

Parkguidning till fots

Med anledning av covid-19 anpassar vi verksamheten med nödvändiga åtgärder och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer samt regeringsbeslut. Det innebär att maxantalet på personer som kan delta på guidade vandringar är 25 personer.

Vill du delta på en guidad vandring så förbokar du din plats hos turistinformationen.

Så går det till

Du leds genom flera utav parkerna av en av våra duktiga parkguider. Guiden berättar om parkernas olika karaktär, om bakgrund och syfte med de olika anläggningarna. Du får också veta mycket om de olika växterna som finns, om anläggning och om skötsel.

Du kan välja mellan en eller två timmars parkguidning. På den korta guidningen promenerar du en knapp kilometer och ser fem parker. Den längre parkguidningen är en promenad på cirka två kilometer. Då hinner du uppleva tio parker. I guidningen ingår ett material bestående av en broschyr om Enköpings parker, en karta över stan med parkernas läge och ett häfte med växtförteckningar och planer.

Båda rundorna är tillgänglighetsanpassade och du kommer fram med rullstol och permobil. Vi använder högtalare om gruppen är större än tio personer. De flesta gathörn och passager är markerade med taktila plattor för att underlätta för personer med synnedsättning.

Datum och tider för guidningarna i Enköpings parker både till fots och med parktåget hittar du i evenemangskalendern.

Parktåget

Guidade turer med parktåget genomförs inte för tillfället. Det med anledning av covid-19.

Guidning till fots

Parktåget

Pioner