Barn och unga

Vill du hitta på något roligt och intressant? Här hittar du aktiviteter anpassade för barn och unga.

Don Quijote

26 januari

Orättvisan i världen gör riddaren Don Quijote galen. Han lämnar sitt hem för att strida för de svaga och förtryckta. Rustad med ett omutligt rättvisepatos slåss han mot skuggor och sina egna fantasier längs vägarna. Betjänten Sancho är bara fokuserad på belöningen; att få äga en stor ö där han ska bli kung. Den hederlige riddaren och den girige egoisten ger sig ut på ett äventyr i jakt efter ära, rikedom och kärlek. Föreställningen riktar sig till barn och familjer och spelas på arabiska och textas till svenska. Klockan 14.00 på Joar Blå, Ågatan 29.

Fri entré. Gratisbiljetter hämtas på biblioteket, Ågatan 29.

Ålder: För arabisktalande barn från 6 år och svensktalande barn från 10 år.
Medverkande: Ibraheem Manaem, Yazan Alqaq, Luna Abo Derhamen från Arabiska Teatern, Riksteatern.

Arrangör: Enköpings Riksteaterförening i samarbete Riksteatern Uppsala län, Kulturenheten, Region Uppsala och Enköpings kommun.

 

Sagomys

1 februari

Troll, spöken, ankor och barn. En saga kan handla om vad eller vem som helst. Vi fredagsmyser med sagor för alla mellan tre och fem år. Klockan 14.00–15.00 på biblioteket, Ågatan 29.

 

Skapande lördag

9–23 februari

Välkommen till vår öppna ateljé för barn, unga och familjer. Prova på olika material och tekniker, få tips om ditt eget konstprojekt, träffa andra kreativa människor och ha roligt. Ingen förkunskap krävs. Barn under 12 år är välkomna i målsmans sällskap. Drop-in med begränsat antal platser. Fri entré. Lördagar klockan 12.00–15.00, Tingshuset, Tullgatan 18.


Snöskulptering

17, 19 och 20 februari

Kom och skapa fantasifulla snöskulpturer tillsammans med oss på Västerledstorg. Handledare, material och verktyg finns på plats. Ingen föranmälan och ingen avgift. Snö hämtas från ishallen så även om det är barmark kommer aktiviteten att kunna genomföras. För hela familjen. Klockan 14.00–17.00 på Västerledstorg, Västerleden 152.


Hemliga klubben

19, 26 februari och 5, 12 mars

Hur många hemligheter hinner vi med? Här är klubben som gillar att smussla och pyssla. Hemliga meddelanden, dagböcker, kärlek och rum. Fyra träffar. Fyra timmar. Visst vågar du.

Den 19 februari träffas vi klockan 14.00–15.00. Övriga tre träffar är klockan 16.00–17.00 på biblioteket, Ågatan 29. Ålder: 9–12 år.


Felix recenserar

22 februari

Youtubers som recenserar film. Felix recenserar släpper en helt ny recension när de kommer till Enköping. Efter finns det möjlighet att träffa och ställa frågor Felix och Sebasthian. Signering. Fri entré. Ålder: ca 13 år och uppåt. Klockan 16–18. Joar Blå, Ågatan 29.

Don Quijote, en familjeföreställning på arabiska och textad svenska. Illustration: Diala Brisly

Skapande lördag. Foto: Awni Mohamad

Turist information

Enköpings
turistinformation

Besök: Rådhusgatan 3, Enköping
E-post:
turism@enkoping.se
Telefon: 0171-62 50 40

Facebook
Upplev Enköping på Instagram

När du besöker denna webbplats sparas viss information om ditt besök.