Författarbesök

Söndag 4 oktober

Den skrattande hazaren
Kjell Eriksson

Kjell Eriksson är författare och trädgårdsmästare från Uppsala, numera bosatt i Brasilien. ”Den skrattande hazaren” nominerades till bästa svenska kriminalroman 2019. Den skildrar ett nytt Sverige med en sedan länge förbisedd landsbygd där människor lämnats i en social och ekonomisk periferi.
Klockan 14.00 på Enköpings bibliotek, Ågatan 29


Söndag 18 oktober

Jag vill sätta världen i rörelse
Anna-Karin Palm

Selma Lagerlöf. Folkkär och världsberömd, framgångsrik och hyllad. Men bakom den etablerade bilden av Nobelpristagaren och sagotanten på Mårbacka fanns en sökande, tänkande, älskande människa med stort frihetsbegär och djärva visioner. Anna-Karin Palm är aktuell med ”Jag vill sätta världen i rörelse”, som är en biografi över Selma Lagerlöf. Välkommen att höra Anna-Karin Palm berätta utifrån sin Augustprisnominerade bok.
Klockan 14.00, biblioteket, Ågatan 29


Söndag 22 november

Den besvärliga Elin Wägner
Ulrika Knutson

Elin Wägner utmanade sin samtid, och ansågs besvärlig. Hon var en hård moralist som krävde det omöjliga av sin omgivning: kampen för rösträtten, freden, kärleken och miljön skulle gå före allt annat. Som en av Sveriges viktigaste författare under 1900-talet är hon framförallt ihågkommen för klassiska romaner som Norrtullsligan och Pennskaftet. Journalisten och författaren Ulrika Knutson har skrivit en engagerad och skarpsinnig bok om Elin Wägner, som tar fasta på hennes mer okända sidor.
Klockan 14.00, biblioteket, Ågatan 29


Söndag 6 december

I skuggan av sektor 5
Simon Häggström

Simon Häggström är författare till böckerna Skuggans Lag, Nattstad, Flickorna som sprang och I skuggan av sektor 5. Han arbetar vid sidan om författarskapet som polis specialiserad på människohandel för sexuella ändamål. Utifrån sina böcker talar Simon om de människor som han och hans kollegor möter: bland annat om alla de män som köper kvinnor, om hänsynslösa människo-handlare som driver sin verksamhet i Stockholms undre värld, om det stora antalet kvinnor som förs in och ut ur Sverige varje år för att säljas i lägenheter och på hotellrum och om dessa människors drömmar om ett bättre liv.
Föredraget lämpar sig inte för barn. Klockan 14.00, biblioteket, Ågatan 29

Författarbesöken ovan ingår i Litteraturkarusellen och är ett samarbete med Region Uppsala.


 


Kjell Eriksson

Kjell Eriksson

Anna-Karin Palm

Anna-Karin Palm

Ulrika Knutsson

Ulrika Knutsson

Simon Häggström

Simon Häggström