Utställning

Här hittar du våra pågående utställningar - stora som små - på olika platser i kommunen. Välkommen!

Fotoutställning

4-16 april

Elevutställning om hur Enköpings kommun arbetar med de globala målen. Utställningen är ett gymnasiearbete inom Ung företagsamhet producerad av Elin Sjölund. På biblioteket, Ågatan 29.


Den läkande stenen

4 april – 9 juni

Utställningen tar sin utgångspunkt i en enda tidsskärva. I samma stund den uppstår blir den också till ett minne som fortsätter att formas och ta plats under lager av förklaringar, berättelser och slutsatser. Den finns där i smärta, försoning och förnekelse, en liten sten.

Konstnär är Anna Törrönen. I sitt konstnärskap utgår Anna ofta ifrån måleriet men arbetar också med installationer, rörlig bild och skulpturer i parallella processer. Hennes verk berör ofta frågor om identitet, livsupplevelse och mående.

Utställningen Den läkande stenen visas i Konstfönster Joar.


Konstutställningen ”Vi kan”

29 april – 11 maj

Konstverken är skapade av barn på Enögla förskola. De har använt olika material och varierade tekniker. Barnen är mellan 1–6 år och går på avdelningarna Mullvaden, Grävlingen, Igelkotten, Ekorren, Haren, Räven, Lodjuret, Vargen, Älgen och Björnen.

Ett samarbete med Enögla förskola och Bokstart Solsidan. På biblioteket, Ågatan 29.

 

Fototävling med tema mänskliga betingelser

1–25 maj

Enköpings kommuns fototävling för ungdomar mellan 18 och 25 år under våren 2019. Den riktar sig till de som är i början av sin karriär eller fotograferar som hobby.

Tävlingsregler

Du ska vara mellan 18 och 25 år. Du får delta med upp till tre foton. Fotot/fotona måste vara nytaget inom Enköpings kommuns gränser och ska anknyta till temat – Mänskliga betingelser.

Sista dag att skicka in tävlingsbidrag den 25 maj. Prisutdelning den 15 juni.

 

Vernissage på Konstrum Drott

9 maj

Blerta Kapo ställer ut teckningar och grafik. Blerta har studerat på Konstakademin i Tirana och har deltagit i flera utställningar i hemlandet Albanien. Detta är hennes första separatutställning i Sverige. I sina verk skildrar hon ofta vardagshjältar som hon inspireras av.
Klockan 12.30 på Konstrum Drott, Drottninggatan 44.


Från utställningen Den läkande stenen. Illustration: Anna Törrönen

Från utställningen Vi kan på biblioteket, Ågatan 29

Turist information

Enköpings
turistinformation

Besök: Rådhusgatan 3, Enköping
E-post:
turism@enkoping.se
Telefon: 0171-62 50 40

Facebook
Upplev Enköping på Instagram

När du besöker denna webbplats sparas viss information om ditt besök.