Ung i Enköping

Foto: Thomas Henriksson

Enköping har massor att erbjuda dig. Oavsett ålder och intresse. Här kan du ta del av både idrott och kultur i hela kommunen. Både inne i Enköping och i kransorterna.

Via ett rikt och varierat föreningsliv kan du testa sporter som rugby, dans, fotboll, ishockey och handboll. Du kan också ta med dig kompisgänget för att spela paddel, tennis och bangolf. Du kan aktivera dig på något av gymmen. Det finns också flera utegym som är gratis och öppna året om.

Fritidsgårdar, bibliotek, fotbollsplaner och idrottshallar finns i hela kommunen. I centrala Enköping finns Kulturskolan där du kan ta del av ett brett utbud inom musik, dans, teater och film.

Mälaren erbjuder bad på flera platser. Fjärdhundrabadet har tre tempererade bassänger med 25 grader i vattnet. Du har också simhallen i Idrottshuset att välja på. Du kan gå på bio i en av biografens fem salonger, fika på något av alla fik eller titta på något av alla idrottsevenemang i kommunen.

Under sommaren arrangeras kulturfestival och Öppna veckan. Då kan du testa flera olika prova på-aktiviteter inom både kultur och idrott.

Under vintern kan du åka skridskor i de två ishallarna under allmänhetens åkning.

Läs mer om vad som finns att göra på enkoping.se och i besöksguiden.