Pedagogiska priser

Här kan du läsa om de pedagogiska priserna och längre ner kan du skicka in din nominering under nomineringsperioden som är i oktober varje år.

Om priserna

Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden delar ut pedagogiska pris i förskolan, grundskolan och på gymnasiet eller inom vuxen­utbildningen. Det gör de för att visa uppskattning för duktiga pedagoger och lärare samt för att uppmuntra goda pedagogiska exempel. Priserna ska gå till pedagoger och lärare som med sina insatser särskilt utmärker sig.

Priset kan delas ut till en person, ett team eller ett arbetslag i de kommunala förskolorna och skolorna.

Vinnarna

Vinnarna utses av en jury där politiker och tjänstemän ingår. Vinnarna får vanligtvis ta emot sina priser på kommunfullmäktiges sammanträde under december månad.

Nominera

Barn, elever, föräldrar, kollegor, chefer eller andra kan nominera till de pedagogiska priserna. Du nominerar genom att fylla i vårt digitala formulär som är öppet under nomineringsperioden som är i oktober varje år.

I år kan du nominera mellan 18 oktober och 17 november 2023.

Nominera via vårt fomulär

För att göra det ber vi dig att lämna ifrån dig personuppgifter. Det gör vi för att kunna administrera nomineringarna. Prisjuryn ska kunna göra sitt arbete med att bedöma vem som är mest förtjänt av priset. Vi kan behöva kontakta dig om något är oklart kring nomineringen.

Det är bara behöriga personer inom kommunen som kan se dina personuppgifter när du skickar in formuläret. Så snart vi är färdiga med prisutdelningen kommer dina personuppgifter att raderas från webbsidan och lagras i vårt kommunarkiv enligt kommunallagen.

Viktig information

Endast pedagoger inom de kommunala förskolorna, grundskolorna, den anpassade grundskola, vuxenutbildningen, gymnasiet och den anpassade gymnasieskolan kan bli aktuella för pedagogiskt pris.

Det är inte möjligt att nominera en pedagog på en fristående skola eller liknande.