Hitta fritidsgårdar och klubbar i Enköping

Fritidsgårdarna är öppna för dig från det år du går i årskurs 7 till och med den dag du fyller 20 år. Gårdarna finns i centrala Enköping och i kransorterna.

​Det är gratis att vara på kommunens fritidsgårdar och fritidsklubbar. Ibland åker vi på utflykter som kostar pengar.

I Enköpings kommun finns två fritidsklubbar för dig som går i årskurs 3-6. Fritidsklubbarna finns i Romberga och på Västerleden.

Romberga

Adress: Rombergsgatan 13, 745 33 Enköping
Telefon: 0171-62 55 20
E-post: martin.nygard@enkoping.se 

Romberga fritidsgård

Öppet:

  • Tisdag–onsdag klockan 18-21

Romberga fritidsgård ligger i det blå huset på Rombergsgatan. Där kan du chilla med vänner, träffa engagerad personal, spela instrument, sjunga, dansa, spela spel, få hjälp med läxor, åka på roliga utflykter och mycket annat. Vårt mål är att du ska känna dig trygg, respekterad och få en meningsfull fritid.

På Snapchat heter vi @fritidsgardenkp

Romberga fritidsklubb

Öppettider:

  • Tisdag–torsdag klockan 13.30-16.30

Romberga fritidsklubb ligger i det stora blå huset på Rombergsgatan. Hos oss kan du spela spel, pyssla, äta mellanmål, baka, göra egna smycken, titta på tv, få hjälp med läxor och mycket annat. 

Under läsåret har vi även en del gemensamma aktiviteter med V-boden fritidsklubb, till exempel Halloweendisco och annat roligt. Att vara på fritidsklubben är gratis och alla aktiviteter är frivilliga.

Enköpings kommun ska enligt upplevelsenämndens uppdrag erbjuda öppen fritidsklubb och fritidsgård till barn och unga från årskurs 3 till och med 19 år i Enköpings kommun. 

V-boden

Adress: Västerleden 152, 745 62 Enköping
Telefon: 070-162 58 09
E-post: helene.hellberg@enkoping.se och line.nystrom@enkoping.se

V-bodens fritidsgård

Öppettider:

  • Söndag–torsdag klockan 18-21
  • Fredag och lördag klockan 18-22

V-boden fritidsgård ligger vid Västerledstorg. På V-bodens fritidsgård kan du chilla med vänner, träffa engagerad personal, spela spel, få hjälp med läxor, åka på roliga utflykter och mycket annat. Vårt mål är att du ska känna dig trygg, respekterad och få en meningsfull fritid. Vi erbjuder en verksamhet fullspäckad med aktiviteter.

På Snapchat heter vi @fritidsgardenkp

V-bodens fritidsklubb

Öppettider:

  • Tisdag–fredag klockan 13.30-16.30

I våra lokaler kan du chilla med vänner, träffa engagerade vuxna, spela spel, pyssla, få hjälp med läxor och mycket annat. Hos oss kan du göra massor av olika aktiviteter. Du kan bland annat låna Ipad, pyssla, spela sällskapsspel, rita, spela playstation, chilla och mycket annat.

Under läsåret har vi även gemensamma aktiviteter med Romberga fritidsklubb, till exempel Halloweendisco och annat roligt.

Enköpings kommun ska enligt upplevelsenämndens uppdrag erbjuda öppen fritidsklubb och fritidsgård till barn och unga från årskurs 3 till och med 19 år i Enköpings kommun. 

Fjärdhundra fritidsgård

Fjärdhundra fritidsgård ligger i Fjärdhundraskolan. Entrén är samma som kafeterian och rektorsexpeditionen. På Fjärdhundra fritidsgård kan du umgås med dina vänner, träffa engagerade vuxna, spela spel, göra smycken, baka, få hjälp med läxor, vara med i olika tävlingar, åka på roliga utflykter, spela biljard och pingis och mycket annat. Vårt mål är att du ska känna dig trygg, respekterad och få en meningsfull fritid.

Hos oss finns en kiosk, ett mysrum för dig som bara vill hänga med kompisarna, ett spelrum med tv-spel och film och ett stort rum där alla kan umgås.

På Snapchat heter vi @fritidsgardenkp.

Kontakt och öppettider

Adress: Skolvägen 7, 749 70 Fjärdhundra

Telefon: 070-649 42 43

E-post: peo.lindberg@enkoping.se

Öppettider:

  • Tisdag klockan 18-21
  • Fredag klockan 18-22

Hummelsta fritidsgård

Hummelsta fritidsgård ligger i Hummelstaskolans bibliotek. På Hummelsta fritidsgård kan du umgås med vänner, träffa engagerade vuxna, spela spel, pyssla, åka på roliga utflykter, göra aktiviteter i gympasalarna eller utomhus och mycket annat. Vårt mål är att du ska känna dig trygg, respekterad och få en meningsfull fritid.

Här på gården kan du handla godsaker i kiosken, spela spel, pyssla, få hjälp med läxor, baka eller bara hänga i soffan med dina vänner. Vi har även möjlighet att använda någon eller båda idrottshallarna som ligger i anslutning till Hummelstaskolan. Där kan du sporta, tävla och leka, eller varför inte kolla på film och spela TV-spel på storskärm?

På Snapchat heter vi @fritidsgardenkp.

Kontakt och öppettider

Adress: Svinnegarnsvägen 4, 745 71 Enköping (ingång vid Hummelstaskolans bibliotek)

Telefon: 073-583 99 38 
E-post: peo.lindberg@enkoping.se

Öppettider:

  • Måndag, klockan 18–21