Wester­lundska gården

En gömd sekelskiftesträdgård

Om parken

Mitt inne i centrala Enköping, ett stenkast från stora torget ligger Westerlundska gården, som en gång i tiden var Dr Ernst Westerlunds boende och arbetsplats. Dr Westerlund var känd över hela Europa och många människor färdades till Enköping för att få hjälp med olika sjukdomar och krämpor. På innergården till denna byggnad ligger en vacker sekelskiftesträdgård gömd bakom den gula fasaden. 

Trädgården skapades någon gång under 1800-talet och den rustades upp i mitten av 1990-talet utifrån tidigare kartbilder och underlag, för att likna den ursprungliga trädgården så mycket som möjligt. Här kan du verkligen ta ett steg bakåt i tiden och tänka dig tillbaka till hur gården och trädgården såg ut under tiden som Doktor Westerlund arbetade här. 

Planskiss och växtförtecking

Bildgalleri

Foto på Westerlundska gården. I förgrunden syns perenner och buskar. I bakgrunden syns den gula tvåvåningsbyggnaden i trä som är Westerlundska gården.
Foto på Westerlundska gårdens trädgård. I förgrunden syns växter i olika färg och form. I bakgrunden syns en grönvit pergola i trä, samt träfrägade utemöbler.

Hitta hit

Adress: Kyrkogatan