Nyfiken på dina finska rötter?

Du som är 6–15 år och vill träffa andra barn och ungdomar med finska rötter – välkommen på lördagsträffar eller sommarläger. Passar även dig som inte talar finska.

Enköpings kommun arrangerar tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan i Uppsala län flera möjligheter för dig med finsk anknytning att träffa andra barn och unga. Tillsammans tar vi del av finsk kultur, mat och musik.

Träffarna och lägret är gratis

Arrangemangen finansieras tack vare bidrag från ISOF – Institutet för språk och folkminnen.

Lördagsträffar

En lördag i månaden har du möjlighet att träffa andra barn och ungdomar. Våra ungdomsledare Ella och Isabelle planerar innehållet av träffarna tillsammans med er deltagare. Vi kan exempelvis spela spel, lyssna på finsk musik och prata med varandra.

Under träffen bjuder vi på lättare lunch. Har du särskilda behov, vänligen ange i anmälan.

Vi kommunicerar så långt det går på finska. Men det är viktigt för oss att alla känner sig hemma, förstår och kan göra sig förstådda, så vid behov tar vi hjälp av svenskan.

Datum för träffarna

Vårens kostnadsfria träffar är hos Enköpings finska förening Sampo, Gesällgatan 15.

  • 20 april mellan klockan 11.00 och 14.00.
  • 25 maj mellan klockan 11.00 och 14.00.

Träffarna fortsätter igen i september. Totalt kommer vi att ha sex lördagsträffar.

Du kan anmäla dig till en eller flera träffar.

Sommarläger

Den 13 och 14 juni är du välkommen på sommarläger som arrangeras tillsammans med Håbo kommun på Skeppsgården i Bålsta. Det är ett gratis dagläger för barn och unga med finska anknytning i bägge kommunerna.

  • Tid:  Den 13 och 14 juni  klockan 09.00–14.00

Vi ordnar transport från och till Enköping bägge dagarna.

Aktiviteter på lägret

Tanken är att vi lagar traditionell finsk mat tillsammans, spelar spel, testar på boboll och andra roliga aktiviteter. Du som deltagare har ihop med övriga deltagare och ungdomsledaren möjlighet att påverka vad ni gör tillsammans. 

Du måste inte kunna finska

Aktiviteterna riktar sig till dig som är mellan 6 och 15 år med finsk anknytning. Kanske är det din farmor eller din morfar som pratar finska. Vill du träffa andra barn och unga i samma ålder med finsk anknytning och tillsammans öva språket på ett roligt sätt är du välkommen att delta.

Anmäl dig

Du kan anmäla dig till en träff, flera träffar eller lägret. Kom ihåg  att du behöver anmäla dig för varje tillfälle du vill delta.

Du anmäler dig till Studieförbundet Vuxenskolan.

Våra ungdomsledare som leder såväl lördagsträffar som sommarlägret är utbildade cirkelledare. Under träffarna och lägret är du försäkrad av Studieförbundet Vuxenskolan.

Vill du veta mer?

Kontakta samordnaren Irma Aalto: